ConraDargo Recenserar – Blood Bowl: Team Manager TCG

Blood Bowl: Team Manager The Card Game

Blood Bowl: Team Manager The Card Game. Eller som man också skulle kunna kalla det: a mouthful. Eller bara kort och gott Blood Bowl: Team Manager för att få det att ligga mera rätt i munnen.

Hursomhelst, för den okunnige (vilket jag faktiskt tvivlar på existerar här på GoBo ;)) så handlar Blood Bowl om amerikansk fotboll i Warhammer-universumet och har gjort så sedan Games Workshop för 24 år sedan kom på denna något märkliga men ändå inte helt bisarra idé att låta deras så världskända tennfigurer av allsköns humanoida raser möta varandra på ett slagfält i form av en jättelik gräsplan med ett mål i vardera ände och ett antal uppmålade, vita linjer samt stora siffror däremellan. Jag väljer att uttrycka mig på viset “inte helt bisarra idé” eftersom om vi blickar “bara” 14 år tillbaka i tiden där finner ett liknande projekt från speljätten Electronic Arts, som då utvecklade Mutant League Football till Sega Mega Drive (Mega Drive, hooooo \o/) – vilket var mer eller mindre samma sak men alltså ett TV-spel istället för figurspel.

Men nu är det ju faktiskt inte vare sig Electronic Arts eller Sega som mitt senaste avsnitt av ConraDargo Recenserar behandlar utan Games Workshops populära figurspel som alltså har varit känt som Blood Bowl sedan 1987 och nu även går att finna i kortspelsform tack vare speldesignern Jason Little från Fantasy Flight Games.

Jag har personligen ingen direkt (god) relation till Blood Bowl utan har tvärtom alltid varit väldigt ointresserad utav konceptet och blandningen, mitt intresse för Warhammer till trots (vem kan väl kille motstå att leka krig med tennsoldater i en fantasivärld?). Men om någon av er som läser detta blogginlägg nu känner samma sak så uppmanar jag er verkligen till att se denna recension samt genomgång av Blood Bowl: Team Manager, för det här visar sig vara inte bara ett bra spel utan även ett riktigt trevligt sådant att avnjuta i goda vänners sällskap och med en kopp kaffe på sidan om ens spelområde. Ni har ju alla dessutom chansen att under denna vecka (42) få tag på spelet 10% billigare från mina sponsorer WorldofBoardGames.com! Mer information om detta finner man i slutet av recensionen.

Fantasy Flight Games gör det helt enkelt igen och det är såväl jag som mina vänner mycket tacksamma för.