ConraDargo Recenserar – videorecensioner på svenska!

Kära läsare, tillåt mig att presentera mig själv. Jag heter Tomas Engström, går under namnet ConraDargo på internet, är bosatt i Umeå och besitter en enorm passion för allt vad spel heter – däribland även brädspel/sällskapsspel, förstås. I maj 2010 blev jag så inspirerad av recensenter såsom Tom Vasel och Scott Nicholson att jag beslutade mig för att försöka mig på samma koncept fast på svenska, eftersom det ändå finns ett väldigt stort intresse av detta ämne även här i Sverige och hela Norden. Sagt och gjort spelade jag in min allra första recension/genomgång av spelet Discovery Island i maj och laddade upp denna till YouTube i en kanal som jag kallade för ”ConraDargo Recenserar”. Responsen blev förstås inte alltför stor till en början men åtminstone positiv från de få personer som upptäckte videoklippet och så även de nästkommande.

Detta var alltså 1½ år sedan och idag har jag kommit otroligt mycket längre med kanalen, både vad gäller antalet tittare men också rent kvalitetsmässigt med recensioner i HD-upplösning, ett klarare ljud och vackra titelkort som presenterar varje spel – tecknade av min gode vän Danny Ahrling som driver Inkdragon Studio.

Kanalen uppdateras varannan måndag med ett nytt spel som jag alltså dels förklarar spelmekaniken av och därefter också säger vad jag tycker om spelet – positivt, negativt och till vilka det rekommenderas. Med jämna mellanrum kör jag även en temaspecial som då kan handla om allt från digitala sällskapsspel till 80-tals klassiker eller som nu senast ett antal småspel från ryska Rightgames.

Förra veckan blev mina recensioner uppmärksammade av Niklas Mårdby här på GoBo som ansåg att mina videorecensioner skulle passa att sprida via denna blogg, vilket jag förstås blev väldigt glad över att få höra då mitt mål är att nå ut till så många som möjligt! Så till er som sedan tidigare ej är bekanta med mina recensioner vill jag säga hej och välkomna och jag önskar verkligen att ni ska uppskatta det jag gör, samt att detta samarbete med GoBo kommer att leda till ytterligare tittare och prenumeranter av ConraDargo Recenserar :)

Tack så mycket för mig!

Mvh
Tomas ”ConraDargo” Engström