ConraDargo Recenserar – Gears of War: The Board Game

Gears of War: The Board Game

Precis som hur det har blivit en populär och stor grej för skådespelare att låna ut sina röster till dator- och TV-spel så har sagda bransch också blivit populär att gå in och plocka ut sällskapsspel från. Tidigare har vi framförallt sett Blizzard-produkter i form av diverse bräd- och kortspel från World of Warcraft-universumet samt såväl ett strategiskt Warcraft- som StarCraft-sällskapsspel, men även Sid Meier’s Civilization och om vi går riktigt långt tillbaka i tiden och gräver så går det att hitta såväl ett kortspel baserat på Sim City som Mortal Kombat (bisarrt men sant).

Jag vet inte hur pass hårt insnöade ni som hänger här på GoBo är på sällskapsspel, men personligen så har jag en mycket bred smak vad gäller spel i största allmänhet. Bortsett från alla de håliga utrymmen i min lägenhet som är till bredden fyllda med sällskapsspel, kortspel och figurspel så står det i vardagsrummet också såväl ett Wii som en Xbox 360 samt PS3, och i byrålådan i sovrummet (där jag för övrigt sitter och skriver dessa rader) ligger en gammal Nintendo DS (phat), en ny Nintendo 3DS samt en japansk första utgåva av PSP. Man skulle alltså kunna kalla mig för spelnörd utan att på något sätt överdriva.

Men alla mina konsoler till trots så har jag aldrig rört vid Epic Games så otroligt populära spelserie Gears of War – som ju Fantasy Flight Games nyligen lyckats roffa åt sig rättigheterna till att få publicera ett sällskapsspel av. Min okunnighet om Marcus, Dominic, Augustus och Damons hårda militärliv till trots (namn som jag Wikipedade fram) så är det förstås svårt att hålla sig från att bli jäkligt nyfiken på samt intresserad utav en sällskapsspelstitel vars konsolversioner trots allt har slagit försäljningsrekord på försäljningsrekord. Att spela in ett avsnitt ConraDargo Recenserar där jag avhandlar Gears of War: The Board Game kändes således som någonting lika givet som att recensera Twilight Imperium eller The Settlers.

Och ett par riktigt hårda och våldsamma spelomgångar senare sitter jag nu alltså här med ett färdiginspelat ConraDargo Recenserar där jag går igenom samt ger mitt omdöme av en sällskapsspelsversion av Epic Games bästsäljare Gears of War – nu med plastfigurer, spelmarkörer och spelkort i handen på spelaren istället för en handkontroll.

Jag hoppas att recensionen och genomgången skall falla GoBo i smaken, i synnerhet som detta blir mitt första “riktiga” blogginlägg här.